0грн.
Зробити замовленняЯк обрати якісний мангал
Велика різноманітність мангалів змушує замислитись кожного покупця: яким моделям віддати перевагу. За стандартом якісний мангал є металевою конструкцією прямокутної форми. Для смаження різних видів м'яса знадобляться вугілля та дрова, які укладаються на дно і підпалюються. Жар, що походить від дров і вугілля, вважається досить важливим, оскільки саме від нього залежить якість однієї з найсмачніших страв, приготованих на відкритому вогні.
Але перед початком покупки слід визначитись з умовами майбутньої експлуатації мангалу:
- Стаціонарна конструкція, яка буде встановлена на дачній ділянці біля приватного будинку. У такому випадку рекомендується підбирати моделі з товщиною металевих стінок 4-5 мм.
- Розбірні та переносні конструкції, які можна легко транспортувати і брати з собою на природу, на море. Такі моделі відрізняються меншою вагою, тому оптимальна товщина стінок варіюється в межах 2-3 мм.
У деяких моделях виробники передбачають наявність спеціальних отворів, призначених для рівномірного прогріву всіх стінок. У такому разі для приготування м'ясних шматків використовується не тільки жар від дров чи вугілля, але й тепло металевого корпусу.
Яким матеріалам віддати перевагу?
Термін служби певної конструкції багато в чому залежить від якості матеріалу, що використовується. Найчастіше виробники мангалів використовують у процесі створення різних видів такі варіанти:
- Чавун - це високоміцний і досить довговічний матеріал, який стійкий до швидкого прогоряння та деформацій. Спека в такому мангалі зберігається протягом тривалого часу і рівномірно розподіляється по всій площі мангалу. Однак з чавуну найчастіше виготовляють стаціонарні моделі через їх велику вагу, а тому такі мангали рідко беруть із собою при виїзді на природу.
- Алюміній – досить легкий матеріал, який згодом прогорає. Мангали з алюмінію використовують для смаження продуктів, що швидко готуються – м'ясо птиці, риба, сосиски.
- Сталь - найкращим варіантом вважається нержавіюча сталь, яка відмінно поєднує в собі властивості міцності і легкість. Але в порівнянні з чавунними виробами, сталеві мають менший термін служби, оскільки піддаються деформаціям.
Деякі виробники експериментують та пропонують у продаж успішні комбінації – чавун + сталь. Однак якість мангалу залежить не тільки від характеристик підібраного металу, але й від акуратно виконаних зварювальних робіт, ретельної обробки швів і подальшого фарбування. Тому для створення міцних і надійних мангалів виробники не використовують б/в метал.
Характеристики жаровні
Перед покупкою варто приділити особливу увагу характеристикам жаровні, серед яких відзначають товщину металу. Найбільш оптимальним рішенням є жаровні товщиною 3-4 мм - вони чудово справляються зі стандартними температурними навантаженнями.
У деяких конструкціях є посилені жаровні завдяки процедурі армування. В результаті відбувається процес зміцнення стінок разом з основою (або армування виключно стінок, без основи) за допомогою приварювання металевих лозин. Таким чином, правильно армована жаровня за своїми властивостями міцності аналогічна жаровні, яка товщі на 1-1,5 мм.
Основні параметри мангалу
Вибираючи відповідний розбірний або стаціонарний мангал, потрібно звернути увагу на три основні параметри даної конструкції:
- Довжина – цей параметр надалі впливає кількість шампурів, які можна одночасно розташувати над жаром. Якщо ви плануєте в майбутньому використовувати мангал для смаження величезної кількості м'яса для великої компанії, тоді слід вибирати моделі завдовжки від 1 м. На таких мангалах можна за один раз встановити близько 10 шампурів або більше.
- Глибина – оптимальна глибина відповідає параметру 15 см. У продажу можна зустріти і глибші конструкції, але варто пам'ятати, що чим більша відстань від м'яса до вугілля, тим менша спека. Тому для глибоких мангалів потрібно більше дров.
- Ширина може досягати близько 30 см. Такий параметр був виведений за допомогою простих підрахунків: близько 6-7 шматочків свинини можна розмістити на 24-25 см шампура, а це означає, що в процесі смаження м'ясо не стосуватиметься металевих стінок мангалу.
Інтернет-магазин «Мангали та печі» пропонує широкий асортимент різноманітних видів мангалів від різних виробників, які відрізняються своїми формами, розмірами та комплектацією. В результаті кожен покупець зможе вибрати та купити якісний мангал розбірного або стаціонарного типу з доставкою по Україні.

