0
0

Овочі на мангалі

Овочі на мангалі готуються просто та швидко.

Інгредієнти:

  1. кабачки,
  2. баклажани,
  3. помідори,
  4. болгарський перець,
  5. качани кукурудзи,
  6. спаржева квасоля,
  7. печериці,
  8. цибуля,
  9. часник,
  10. лимон,
  11. улюблені спеції: мелений перець, коріандр, паприка, прованські трави,
  12. оливкова олія,
  13. соєвий соус,
  14. сіль.

Спосіб приготування:

  1. Щоб овочі, запечені на мангалі, були по-справжньому смачними, купуйте самі молоденькі і свіжі, щоб шкурка у них була м'якою, а насіння - дрібними. Всі овочі помийте і почистіть.
  2. Цибулю поріжте великими кільцями і замаринуйте хвилин на 10, окропивши лимонним соком і цукром.
  3. Баклажани поріжте кружальцями завтовшки 1 см, посипте сіллю і залиште на 15 хвилин, щоб зникла гіркота, а потім промийте та висушіть.
  4. Болгарський перець краще порізати широкими смужками.
  5. Кабачки порізати кружальцями завтовшки не більше 1 см.
  6. Помідори розрізати на 4-6 частин.
  7. Кукурудзу поріжте широкими кружками.
  8. Спаржеву квасоля і печериці залиште цілими.
  9. Розкладіть всі підготовлені овочі на решітку і відправляйте на гаряче вугілля. Обсмажуйте овочі на багатті приблизно по 3-5 хвилин з кожного боку до готовності.
  10. Подрібніть часник і посипте гарячі овочі, щоб вони просочилися часниковим ароматом.
  11. Приготуйте маринад для овочів на мангалі. Для цього змішайте лимонний сік, соєвий соус, спеції, сіль, оливкова олія.
  12. Теплі овочі залийте маринадом і залиште, щоб вони злегка охолонули і наситилися.
  13. Можна приготувати із запечених овочів на мангалі салат, а можна подати в цілому вигляді, щоб насолодитися кожним смаком окремо.

Для зручного готування найкраще підійде мангал-барбекю, які ви зможете замовити з доставкою по всій Україні.

Відгуків: